Press ESC to close

TEB’den Kadın Girişimcilere Kredi

Türk Ekonomi Bankasında Kadın Girişimcilere Kredi Desteği. Türk Ekonomi Bankası (TEB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yaptığı işbirliği kapsamında işini yeni kuracak girişimci kadınlara ve daha önce işyeri olan kadın işletme sahiplerine 36 aya varan vadelerle 75 bin Lira’ya kadar kredi kullandıracak.

TEB tarafından yapılan açıklamaya göre kampanyada işletme sahibi olan kadınlar ya da yeni işletme kurmak isteyen girişimci kadınlar çok uygun koşullarla kredi kullanabilecekler. Kadınların nakite, sermayeye ve finansal desteğe ulaşmalarının zorluklarını gidermek ve kadın girişimcilerin iş hayatına kazandırılmasının önünü açmayı amaçlayan kredi kampanyası TEB farkı ile kadınlarımızın yüzünü güldürecek. “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı” kapsamında, kendi işini kuracak ve işletme sahibi olan tüm kadınlara yetmişbeş bin Lira’ya kadar kredi desteği sağlıyor..

TEB ayrıca Kredi Garanti Fonu işbirliği ile KOBİ ya da işyeri sahibi kadınlara ayrı bir kredi imkanı daha sağlıyor. Bu kampanya ile de KOBİ veya işyeri sahibi kadın girişimciler yüzde 85 kefalet imkanı sağlayarak ile 100 bin liraya kadar kredi kullanılabiliyor.