İşkur kredi başvurusu nasıl yapılır, hibe kredi şartları nelerdir, KOSGEB çatısı altında hizmet veren işkur kredisi, Planlamasını yaptığınız ve faaliyete geçirmek istediğiniz bir işletmeyi kurmanıza yardımcı olmayı hedefleyen, bununla birlikte istihdam yaratmayı düşünen kişilere işkur kredi başvurusu ile destek verilmektedir. Diğer bir ifadeyle, daha fazla üretim ve istihdam yaratmak isteyenlere devletin hibe kredi desteği bulunmaktadır.
Hayal ettiğiniz işi yapmak ve girişimcilikte bulunmak arzusundaysanız, devletin size sunduğu teşvik paketlerine önem vermeniz, bunları inceleyerek takip etmenizde fayda var. KOSGEB çatısı altında da hizmet veren işkur kredisi başvurusunda bulunduğunuz zaman, sizlerden işinizi kurarken hangi süreçlerden geçeceğiniz ile ilgili detay bilgi ve ayrıntılı rapor istenecektir. Bu bilgileri verirken olabildiğince aydınlatıcı ve açıklayıcı olmaktan kesinlikle şaşmamalısınız.
Hali hazırda faaliyet halinde bir işletmeye sahipseniz ve bu işletmenizi daha da büyütmek istiyorsanız farklı teşvik modellerinden de faydalanabilirsiniz. Başvurunuzu yaptığınızda size sorulacak olan sorulara vereceğiniz cevaplarınız tatmin edici olmalıdır. Ancak bu şekilde hibe kredisini alabilme şansınızı yükseltebilirsiniz. Krediniz onaylandığında sizden istenen en önemli şey planladığınız takvim sonunda istihdam sağlamanız ve işinizi daha ileriye taşımaktır.
Temeli sağlam olan bir iş fikri ve ileriye dönük gelecek vaat eden bir sektörde ilerlemek için devlet desteği alabilmeniz mümkün. İşkur kredi başvurusu yaparak iş fikrinize ve yeni yatırımlarınıza destek sağlamak için İŞGEM’e kayıtlı bir işletmenizin ve uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamanız ve katılım belgesi almanız lazım.
İşkur kredi başvurusu nasıl yapılır?
Faaliyete geçme konusunda yasal aşamaları tamamlamış olan işletmeler, hazırladıkları iş planı ile birlikte KOSGEB hizmet merkezlerine yeni girişimci desteğine müracaat etmelidirler. Yapılan yeni girişimci desteği başvurusu incelenmekte, değerlendirilerek karara bağlanmaktadır. Kredi başvurusu onaylanan girişimcilere yaptıkları harcamalar için fatura, banka ödeme dekontları ya da tahsilat makbuzları karşılığında KOSGEB hizmet merkezi tarafından ödemeleri yapılmaktadır.
Uygulamalı girişimcilik eğitimleri; KOSGEB hizmet merkezleri veya KOSGEB ile işbirliği halinde olan kuruluşlarca verilmektedir. Bu eğitimler ücretsiz olup, 30-45 gün süren 60 saatlik eğitimlerdir.
İşkur vasıtasıyla da girişimcilik konusunda eğitimler verilmekte olup, bu eğitimlerden faydalanmak için işsiz ve İşkur’a kayıtlı olmak gerekmektedir. Bu eğitimlerden yararlanmak için de İşkur müdürlüklerine başvurmanız yeterlidir